Implantaten

 

Implantaten zijn titanium schroeven die in het kaakbot worden bevestigd. Zij vormen het fundament voor kronen, bruggen of protheses. Op een implantaat kan bijvoorbeeld een losse prothese worden vastgeklikt of een brug op worden bevestigd. Implantaten zijn even sterk als natuurlijke wortels.

 

Prothese op steg of drukknoppen

Door het ontbreken van de tandwortels slinkt uw kaakbot en biedt daardoor minder houvast voor uw prothese. De prothese komt los te zitten met alle ongemakken van dien.

Kiest u voor een implantaat gedragen prothese dan heeft u hier geen last van. Zodra de implantaten in de kaak zijn “ingegroeid”, worden er drukknoppen of een gouden staafje op geplaatst waarop vervolgens de prothese (klikgebit) wordt vastgeklikt. De prothese zit gegarandeerd vast, maar kan door u zelf gemakkelijk los gemaakt worden om uw prothese te reiningen. Met een klikgebit heeft u het gevoel van een eigen gebit!


Kroon op implantaat

Als er één tand of kies ontbreekt, kan in het bot een implantaat worden geplaatst met daarop een vastgeschroefde of vastgelijmde kroon. Op deze manier hoeft er niet te worden geboord in aangrenzende elementen.

 

Brug op implantaat

Wanneer er meerdere tanden en kiezen ontbreken kunnen er implantaten worden geplaatst met daarop een brug, daarmee ontstaat er een vaste vervanging.